Adaugă comentariu nou

Bransamentul de apa

Bransamentul de apa

Desi blamat de multi, bransamentul la reteaua de apa publica prezinta nenumarate avantaje: presiune constanta, calitatea controlata a apei, simplitatea instalatiilor necesare pentru o retea interna de alimentara si incalzire a apei. Ca si dezavantaj sunt costurile de bransare, costurile de exploatare si calitatea in cazul unor retele vechi.

Ce iti trebuie sa faci un bransament de apa ?

  1. Acte - aviz de amplasament, aviz de racordare, proiect de racordare, autorizatie de constructie imobil daca acesta nu exista si autorizatie de constructie a bransamentului. Contract de furnizare si cateva dosare de copii care contin acte de identitate, proprietate si ale tuturor etapelor anterioare.
  2. Materiale - teava ppr, racorduri, robineti racordare inainte si dupa apometru, apometru, legaturi de bransare in conducta principala, camin de apometru (noi am optat ptr beton armat) capac de beton armat.
  3. Unelte si mana de lucru - depinde de solutie manual sau mecanizat.

 

Fazele de executie sunt urmatoarele - marcare traseului tevilor inclusiv subtraversare, saparea caminului, saparea traseului, sapaturi conducta principala de racordare, m efectuarea subtraversarilor, postarea tevilor si a coturilor, instarea robinetilor si a apometrului in camin si bransarea i conducta principala. Dupa efectuarea celor de mai sus se probeaza sub presiune instalatia si ulterior se deschide apa si se sigileaza apometrul de catre reprezentantul companiei de apa carea face si receptia lucrarii.

Costurile totale sunt intre 2000 si 10000 in functie de lungimea traseului, lungimea subtraversarii (numai aceasta este intre 1000-3000) ron. 

Tips - cum am facut noi economii? Pentru ca solul a fost argilor la 1 m adancime si a avut doar 6 m lungime am facut singuri subtraversarea - o teava de 6 metri, un flex, un aparat de sudura, chei profesionale si un baros sanatos. A durat 5 ore si 2 zile de munca.

Alte economii se pot face la costul tevii si al racordurilor dar se face rabat la calitate - pot aparea probleme in timp - deci nu le recomandam.

Categoria Ghidului:

Buget: 
3 000.00Lei
poze galerie: 
Bransamentul de apa
Bransamentul de apa
Bransamentul de apa
Bransamentul de apa
Bransamentul de apa
Durata - Unitate masura: 
Zile
Durata: 
2
CAPTCHA
Aceasta optiune este pentru a preveni SPAM-ul. Introduceti textul din imaginea alaturata!
Imagine CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.