Alegerea unui generator electric

Generator electric - Casaproiectelor

Generatorele de curent electric au la baza un sistem de functionare pe principiul „inductiei electromagnetice”. Atunci cand este miscat intr-un camp magnetic, conductorul electric duce la aparitia curentului electric. Mai departe, miscarea conductorului este transformata in energie electrica intr-un camp magnetic. Miscarea de rotatie a generatoarelor casnice de curent electric este realizata cu ajutorul unui motor cu ardere pe baza de benzina. Generatoarele mai mici folosesc pentru functionare benzina, in timp ce generatoarele mari si puternice utilizeaza motorina.

 

In functie de modalitatea de transport, generatoarele electrice pot fi fixe si mobile. Generatoarele mobile pot fi folosite in cazuri de urgenta in mai multe locuri, insa este mai greu de transportat. Acestea necesita instalare, transport si alimentare cu combustibil. Generatoarele fixe au avantajul de a fi usor de folosit si pot deveni sursa principala de curent a unei locuinte.

 

Dupa tipul de pornire, exista generatoare de curent cu pornire la sfoara, generatoare de curent cu pornire la sfoara + pornire electrica (la cheie) si generatoare de curent cu pornire automata.

Generatoarele de curent pot fi categorisite si dupa tensiunea pe care o furnizeaza:monofazice si trifazice si trebuie sa fie compatibile cu tipul de energie folosit de tabloul de bransare la reteaua electrica. Generatoarele trifazate produc energie de 230V si 400V, iar cele monofazate, de 230 de volţi.  Atunci cand alegi un generator de curent electric, trebuie sa fii atent si la tipul de racire. Generatoarele cu racire pe aer au nevoie de aerisire foarte buna, dar sunt zgomotoase. Generatoarele cu racire pe baza de lichid sunt mult mai silentioase si au o rezistenta mai mare.

Generatoarele pot fi si echipate cu un modul digital de stabilizarea tensiunii si respectiv cu tehnologie de tip inverter.

 

Aceste echipamente au tensiune de ieșire 220V și puteri cuprinse între 0,7 kVA și 9,5 kVA. Cu un design compact aceste generatoare pot fi transportate ușor și încap lejer în porbagajul unei mașini.

 

Particularitatea generatoarelor digitale constă în modalitatea de producere a curentului. Alternatorul produce un curent alternativ care prin intermediul unui modul electronic este schimbată în curent continuu și iarăși în alternativ, dar foarte bine filtrat astfel încât la priză nu avem fluctuații de tensiune și frecvență. Aplicațiile acestor echipamente sunt diverse, de la camping la consumatori care nu permit fluctuații de tensiune (de exemplu aparatură medicală mobilă). 

 

Un alt avantaj este faptul că nu depindem de turația motorului iar din aceasta cauză consumul de carburant scade în funcție de puterea consumatorului. Generatoarele inverter au motorizări pe benzină dar și diesel (cele cu putere mai mare de 5,5 kVA).

 

Dar dupa ce stiu toate cele de mai sus ce generator aleg ? Noi te sfatuim sa iei in calcul ce alimentezi cu acesta, capacitatea si timpul de functionare. Daca ai nevoie pentru electrocasnice si iluminat atunci cel mai recomandat cel digital cu tehnologie inverter insa acesta nu are rezervorul foarte mare -o sa te tina intre 2-8 ore iar o capacitate de 2000 w ar trebui sa sustina 2 camere fara consumatori mari. Daca ai nevoie de o capacitate mare -de ex sa sudezi sau sa alimentezi scule de santier ai mevoie de unul de cel putin 3000 w.  Pentru estimarea capacitatii trebuie sa te gandesti la consumatori concurenti - cate becuri merg in acelasi timp - dar si neconcurenti - de ex poti sa nu dai cu aspiratorul in timp ce speli rufe la masina samd.

 

 

Daca ai intrebari posteaza comments si incercam sa-ti raspundem. 

Buget: 1500Lei

Unelte: Generator

Viziteaza produsele noastre!


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.