Fundatiile - sapaturi

Trasarea construcției constituie prima etapă spre realizarea acesteia. Acest prim pas este unul dintre cei mai importanți și trebuie executat cu mare atenție deoarece, trasarea reprezintă fixarea unor puncte care vor fi luate în calcul permanent atunci când se vor efectua următoarele etape: săparea fundației, cofrarea și armarea elevațiilor etc.

 Trasare manuală – această metodă este cel mai des întâlnită în țara noastră. Prin acestă metodă, trasarea se realizează cu ajutorul unei rulete, sfori sau sârme și cu ajutorul unui furtun de apă. Totuși, această metodă necesită  foarte mare atenție și precizie pentru ca trasarea să iasă corect, conform planului schiței. În momentul în care optați pentru săpături manuale, trebuie să vă alegeți o echipă de muncitori harnici și cu experiență, care știu ce au de făcut.

În ceea ce privește costul pentru această metodă este puțin mai ieftin decât închirierea unui utilaj, acest lucru depinzând în cea mai mare parte și de echipa cu care lucrați.La casa din foto de 90 mp amprenta sapataurile au durat o zi in 8 oameni- pamant moale nisipos.

Verificarea adancimii se va face cu furtunul de nivela laser si ruleta.

Dupa fimalizarea sapaturilor se vor posta trecerile pentru utilitati - curent-daca se trece subteran, conductele de alimentare apa, tevile de evacuare canalizare. Se va urmati ca oricare aceste tevi vor trece de cat mai putine ori pe sub radier - ideal o singura data. La conductele de apa adancimea depinde daca doriti golirea integrala a instalatiei ocazional sau nu Dar neaparat sub nivelul de inghet.  Adancimea conductelor de canalizare nu depinde de stratul de inghet dar si de adancimea de evacuare In fosa sau canalizarea centralizara. In cazul fosei se va posta sub stratul de teren din proiect - eventual la 10 cm adancime. E clar ca daca fosa este mai departe adancimea va fi minima, altfel se poate ingropa mult mai mult.

 

Postarea trecerilor, a adancimii sapaturii si a cotelor se va face obligatoriu cu respectarea proiectelor de rezistenta, arhitectura si instalatii.  Verificarea se va face cel putin de beneficiar cat si de dirigintele de santier(bineinteles si de verificatorul tehnic al constructorului).

Buget: 3000Lei

Unelte: cazma, lopata, nivela laser, sfoara trasat, tarnacop

Viziteaza produsele noastre!


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.