Montarea unei masini de spalat vase prin modificarea unei bucatarii existente

Montarea unei masini de spalat vase

Modificarea unei bucatarii pentru montarea imunei masini de spalat vase presupune urmatoarele etape:

Demontarea mobilierului din spatiul in care se monteaza viitoarea masina de spalat vase. Corpurile de bucatarie sunt sustinute de blat prin holsuruburi si sunt prinse intre ele prin holsuruburi sau suruburi speciale de cuplare. Toate acestea se desfac pana cand corpurile pot fi extrase din aliniamentul blatului. Inainte de a le extrage trebuie verificata plinta - care este prinsa de picioarele de plastic prin niste cleme - aceasta se desface prin fortare si respectiv blatul trebuie sustinut pentru a nu se lasa/rupe din cauza greutatii.

Modificarea instalatiei sanitare si canalizarii. Racordurile trebuiesc desfacute dupa intreruperea alimentarii apei calde si reci. In fiecare conducta de alimentare trebuie atasat un robinet pentru apa rece respectiv un split de tip "T" prntru robinetul de racordare al chiuvetei si respectiv al masini de spalat vase(aceasta are de obicei un robinet de 3/4). Daca masina are doar apa rece este necesara doar modificarea acestei alimentari in cazul in care chiuveta nu isi modifica pozitia - in cazul nostru s-a modificat, deci a trebuit sa midificam ambele tevi.

Modificarea corpurilor de mobilier - aceasta operatiune consta in demontarea integrala, taierea materialelor si  remontarea. Inainte de demontare acestea se insemneaza (ca sa stim fiecare bucata unde revine) dupa care se taie. Taierea depinde de corp - la cele cu usi corpul se poate taia doar dintr-o parte pe cand sertarele trebuiesc demontate integral. Usile si fetele de sertar trebuie sa tina cont de amplasarea manerelor si balamalelor. Ideal este ca gaura de balama sa dispara cu totul. De aceea, modificarile  mai mici de 5 cm sunt delicate si de multe ori imposibile. Taierea se pote face la circular, la pendular cu slefuitor sau la pendular si freza.

Montarea corpurilor de mobilier modificate - aceasta se face in ordinea demontarii, pastrandu-se pe cat posibil gaurile existente. Se incepe mai intai cu fundurile, picioarele de plastic, peretii si ranforsele de prindere pe blat. La final se verifica diagonalele si se monteaza usile. Aliniamentul usilor si a fetelor de sertar la final este foarte important pentru aspectul final al bucatariei.

 

 

Instalarea masinii de spalat vase se face dup ace toate corpurile de mobilier se instaleaza pe pozitie si racordurile se amplaseaza in pozitiile finala. Cu instalatia deja pregatita, apa inchisa si chiuveta nefunctionala se racordeaza apa rece la robinet si respective scurgarea la sifonul chiuvetei. De obicei chiuvetele din ultimii 1-3 ani au astfel de record. In caz contrar se monteaza in teava de scurgere un “T” si respectiv un record special de masina de spalat care sa impiedice refularea. Pornirea masinii de spalat se face numai dup ace orice modificare a fost finalizata - in cazul in care suspectati, scurgeri ar trebui realizat un test in prealabil al robinetilor cu racordul catre chiuveta realizat innainte de montarea mobilierului.

 

Retusurile finale constau in - alinierea fetelor de usi cu blatul si fata masinii de spalat vase, reglarea usilor, probe de inchidere/deschidere multiple, verificarea planeitatii in boloboc, montarea si reglarea amortizoarelor de zgomot, reglari fine ale miscarii sertarelor. Dupa ce se finalizeaza aceste verificari se fac retusurile cosmetice - stergerea urmelor de creion, aspirarea, stergerea de praf, montarea benzilor cu led-uri.

 

In final se poate porni masina de spalat vase cu un prim ciclu de curatare - alimentarea cu saruri(pentru reglajului ph din apa) cu detergent si solutie de clatire. Primul ciclu de spalare se face cu cu masina goala si se observa bransamentul de apa, vibratiile, zgomotul produs.


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.