Unelte electrice portabile

Dacă decideţi să vă echipaţi cu unelte electrice portative, alegeţi-le pe cele de marcă, nu pe cele din stocuri nevândute. Cumpăraţi echipamente de bună capacitate, care sa fie similare modelelor utilizate de profesionişti, a căror fiabilitate este garantată.

1.MASINĂ DE GĂURIT CU ACUMULATOR. Absenta tirelor perrnite utili-zarea instrumentului peste tot, chiar si in locurile unde nu aveti prize electrice. Scula este uşoară, manevrabilă şi suficient de puter-pentru toate activităWe. Este recomandabilă o maşină de găurit electrică echipată cu acumu-lator de minimum 12 V. în caseta de transport veţi găsi un incărcător pentru acumulator, iar la unele modele şi unul de schimb. Ve.ţi putea astfel monta 200 de şuruburi înainte de descărcarea acu-mulatorului, iar dacă nu mai puteţi aştepta, introduce0 al doilea acu-mulator în timp ce-1 incărcati pe primul.

2. CIOCAN ROTOPERCUTOR PNEUMATIC. Destinat găuririi zidăriilor celor mai dure, are un mecanism de lovire de mare putere, aplicat direct pe burghiu, care are drept efect continuarea perforării indiferent de presiunea exercitată asupra echipa-mentului. Variatorul electronic permire prese-lectarea unui domeniu de viteze în functie de materialul de lucru. Ast-fel, apă-sând pe trăgaci, se modifică rotaţia fără a se depăşi niciodată viteza critică ce ar puteaproduce încălzirea echipamentului.

3, MAŞINĂ DE GĂURIT CU TIE. Alegeţi o sculă cu proprietăti bune pentru perforare caracteristicile recomandate suntputerea de 600-700 W, viteza de rotaţie intre 0 şi 3 000 rotaWminut, inversor de rotatie si mandrină cu diamerrul de 13 mm. Suficient de puremică pentru strângerea şuruburilor, tăieirea lemnului, găurirea metalului etc., este adecvată în majoritatea situaţiilor.

4. FERĂSTRĂU PENDULAR. După maşina de găurit electrică, este fără indoiala un echipament foarte apreciat. Este preferabil sa aiba sistem de aspirare a rumegusului, selector de viteze si soclu basculant care permite taieturi inclinate.Unele modele au sisteme de strângere automată a lamei care facili-teazâ schimbarea acesteia în câteva secunde, fără cheie.

5. FERĂSTRĂU CIRCULAR. Echipament pentru debitare, destinat tăierii lem-nului masiv şi a panourilor derivate din lemn. Diametrul lamei (150, 160, 190 mm) determină profun-zimea tăieturii. De exemplu, lama cu diametrul de 160 mm permite tăierea scândurilor groase de 50 mm. Alegeţil în funcţie de secţiu-nile care trebuie tăiare si rerineţi că ferăstrăul va fi cu arât mai greu cu cât larna va fi mai dificil să stabilitatea la turaţia maximă: 5 000-6 000 ro-taţii /min.

6. MAŞINĂ DE ŞLEFUIT CU VIBRAŢII. şle-fuirea este o operaţiune obligatorie care precedă multe finisări şi poate fi efectuatâ de diverse modele (cu excentric, cu bandă, delta etc.). Maşina de şlefuit este unul dintre cele mai vechi echipamente elec-trice portative — o unealtă simplă cu care se pot obţine suprafeţe de ma-re finete. Motorul electric de putere mică (250 W) imprimă platoului portabraziv o mişcare oseilantă rapi-dă, de amplitudine redusă, creând o suprafaţă netedă, uniformă şi plană.

7. POLIZOR UNGHIULAR. Echipament polivalent cu care putei tăia, ascuţi, debavura, decapa etc. majoritatea materialelor, inclusiv metalele. Motorul electric putemic de 700-1 000 W imprimâ o viteză mare (11 000 rotaţii/min) unui disc a cărui textură se schimbă în functie de activitatea pe care o execută. Există discuri pentru tăierea metalului si pietrei , discuri diamantate pentru taierea betonului si ceramici, discuri pentru taierea cauciucului, plutei si bachelitei, perii metalice pentru decapare si lustruirea materialelor. Atunci cand folositi polizorul unghiular, nu uitati sa purtati manusi si ochelari de protectie.

 

8. DECAPATOR TERMIC. Asemănător unui uscător de păr de dimensiuni mari, acest echipament emite un jet de aer cald de peste 500°C. Atentie, nu este o jucărie, ci un accesoriu pe care trebuie să-l folo-siţi cu precauţie deoarece poate provoca arsuri, la fel ca un aparat de sudură. Pentru o mai mare securitate, alegeţi un model a cărui temperatură să fie continuu reglară si al cărui debit poate fi stabilit pe mai multe niveluri. Temperatura ridicată şi debitul mare sunt utilizare la cositorirea metalelor sau sudarea ţevilor dc plastic, în timp ce temperaturi mai mici sunt suficiente pentru degivrarea unei tevi de apă, uscarea unei zugrăviri sau accelerarea prizzei adezivului.

Buget: 0Lei


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.