Uneltele tamplarului

Atentie - multe din aceste scule sunt taietoare si foarte ascutite. Fiti precauti in manevrarea acestora.

1. Ferastra coada de vulpe - acest ferastrau este folosit pentru taierea scandurilor sau panourilor derivate din lemn. Pentru a taia drept lama trebuie sa fie bine ascutita si rigida.

2. Ferastrau pentru gauriri - are lama foarte ingusta si este folosit pentru taieturi curbe si circulare in scanduri subtiri respectiv furnir si placaj.

3. Ferastrau cu sina Partea neascutita a acestui ferastrau este ranforsata metalic utilizat pentru taieturi precise la sipci si scanduri subtiri.

4. ferastrau pentru traforaj - este utilat cu o panza foarte subtire si fina si este folosit pentru taieturi sinuoase, similare pieselor unui puzzle. 

Toate ferastraiele de mai sus pot fi suplinite de un ferastrau electric pendular cu diferite panza de difere grosimi si simensiuni potrivite fiecarui tip de taieri mentionate mai sus.

5. Ciocan de lemn - este utilizat asupra pieselor de lemn sau a sculelor ce pot fi afectate de loviturile unui ciocan obicnuit cu cap de fier. Ciocanele din lemn masiv pot crapa din cauza socurilor. 

6. Set de dalti pentru lemn - cu lama taietoare in varf si un maner de lemn sunt utilizate pentru scobirea locasurilor pentru montarea balamalelor, zavoarelor si altor feronerii. 

7. Coarba - utilizat pentru gaurirea lemnului cu burghie elicoidale. Acest instrument poate fi inlocuit de o bormasina cu turatie variabila si spirale destinate lemnului sau chiar elicoidale.

8. Rindea - scula care serveste la netezirea lemnului, prin eliminarea aschiilor sau pentru subtierea dimensiunii lemnului. Alegeti modelul metalic sau varianta electrica deoarece este mai rapida si cu mai multe reglaje.

9. Razuitor - este o lama metalica simpla care permite aschierea fina a suprafetei lemnului.

10. Cala pentru slefuire - bloc de lemn sau pluta pe care se aseaza hartia abraziva pentru a obtine o suprafata plana si rigida necesara unei slefuiri corecte. Exista si varianta de plastic cu cleme la fiecare  capat. 

11. Cleste - forma curba a falcilor permite scoaterea cuielor printr-o miscare de basculare. De asemenea poate fi utilizat la desprinderea anumitor bucati de lemn.

12. Raspel - scula din otel cu zimti ascutiti utilizata la fasonarea lemnului, materialelor moi, pietrei si cauciucului. Poate degrosa o forma sau un volum dar prin ruperea fibrelor de lemn asdar este necesara operatiunea de finisare cu un smirghel.

13 Ciocan de tamplar - ciocanul este mai usor 300-400 de grame si este utilizat pentru baterea sau scoaterea cuielor. Nu folositi ciocanul de nituri sau de lemn pentru ca se disctruge si cuiul si scula si va puteti accidenta grav.

14. Dorn - ax metalic ascutit de diderite diametre utilizat pentru a introduce floarea cuielor in lemn sau pentru a gauri anumite accesorii metalice ce urmeaza a fi montate.

15. Menghine - in functie de nevoi acestea pot fi cu deschidere de 30-50 cm sau chiar de peste 1 m. Acestea exista in variante de lemn sau metalice. 

 

Buget: 0Lei


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.