Inlocuirea balamalelor si pistoanelor de mobilier

Zilele trecute am inlocuit pentru un client o serie de balamale aplicate si respectiv pistoane de mobilier care dupa 10 ani nu mai performau.

Balamalele intrasera in stare de corodare avansata, amortizoarele nu se mai inchideau corespunzator-practic blocau usa. 

Balamalele au fost de tip aplicat, marca Blum, simple fara amortizor - aprox 5 lei bucata, au fost 11 bucati. Inlocuirea acestora se face relativ simplu - se desfac mai intai din surubul de blocare al balamalei - cel mai interior (o balama are 2 componente) - balamaua (arcul efectiv de actionare) si placuta de sustinere. Dupa care se desfac toate holtsuruburile care sustin atat placuta cat si balamaua - foarte important este ca balamaua sa fie aliniata paralel cu laturile usii. Ulterior placa de sustinere se monteaza pe balama, dupa care usa se potriveste pe corpul de mobilier cu un singur holtzsurub - de 16 mm cu 3,5 grosime. Daxa este aliniata pe inaltime se introduc toate cele 4 holtzsuruburi care sustin placutele. Ulterior se regleaza balamaua aruncatoare aplicata din surubul special de reglare.

Tips - intotdeuna folositi un cap magnetic iar reglajul executatil cu surubelnita manual - cruce pz2.

Pistoanele au fost 6 buc, marca Hafele. Acestea s-au scos din suporti si s-au introdus cele noi. Acestea au o agrafa de sarma pe capete care le sustin in pozitie. La scos folositi o surubelnita dreapta foarte ingusta. Da doriti balamale de orice tip, pistoane sau suporti va rog sa ne contactati prin comment sau formularul de contact. Putem veni si la voi acasa, in functie de locatie, sa facem operatiunile si sa va invatam sa va descurcati singuri pe viitor :)

 

Spor la bricolat!!!

Buget: 400Lei

Unelte: Surubelnita Cu Acumulatori, surubelnita stea

Durata: 2 ore