Lucrari de pregatire si amenajare a terenului

Amenajarea terenului cuprinde urmatoarele activitati:

  • defrisarea terenului;
  • curatarea terenului de arbusti si tufisuri;
  • saparea si indepartarea stratului vegetal;
  • nivelarea terenului;
  • efectuarea sapaturilor

 1. Defisarea terenului consta in indepartarea prin smulgerea cu radacini a arborilor si arbustilor de pe terenul pe care se vor executa lucrarile. In cazul arborilor mai mari este necesara taierea lor inainte de a se executa operatiunea de smulgere. Aceste lucrari se realizeaza de buldoexcavator, in cazul buturugilor cu diamertu mai mic, fie cu bratul excavatorului daca diametrul este mai mare, caz in care se va executa si excavare in jurul buturugii. O alta modalitate de smulgere este utilizarea unui cablu, cu ajutorul caruia se leaga buturuga. Cablul se leaga apoi de cupa buldoexcavatorului sau a excavatorului si se extrage radacina din pamant. Daca vegetatia este mai solida – copaci mai mari de 20-30 cm atunci se va proceva la taierea acestora in prealabil cu drjba si se vor evacua de pe teren.

 2. Curatirea terenului consta in indepartarea crengilor, cioatelor sau a radacinilor scoase in faza anterioara, precum si a pietrelor de dimensiuni mici aflate la suprafata terenului. Strangerea acestor deseuri se va realiza cu cupa buldoexcavatorului. Aceste deseuri vor fi adunate si incarcate in alte mijloace de evacuare a deseurilor pe care le vor pune la dispozitie beneficiarii lucrarilor si vor fi transportate intr-un loc stabilit, ex. Groapa de gunoi. In timp ce cu buldoexcavatorul se strang deseurile vegetale cu excavatorul se incarca.

Daca terenul contine structuri mai dure(ramasite de fundatii, pietre, stanci), acestea vor fi maruntite cu ajutorul cupei cu care este dotat excavatorul, apoi incarcate si evacuate de pe teren. Astfel cu ajutorul buldoexcavatorului, si a excavatorului, se realizeaza o mecanizare completa de indepartare a deseurilor.

Inainte de inceperea lucrarilor de terasamente pe terenurile respective se va proceda la realizarea de santuri de scurgere sau eventual drenuri care evacueaza apele in aval de zona lucrarilor. Aceste lucrari se executa cu bratul din spate al buldoexcavatorului si cu cupa excavatorului.

3. Saparea si indepartarea stratului vegetal se poate realiza in doua moduri. In primul caz pamantul rezultat se depoziteaza in apropierea amplasamentului pentru utilizarea lui in imbunatatiri funciare sau chiar a insamantarii acestuia. In acest caz pamantul este impins cu cupa multifunctionala a buldoexcavatorului pana la locul stabilit. A doua varianta este incarcarea pamantului de catre excavatori direct in alte mijloace de transport si evacuarea acestuia de pe teren.

4. Nivelarea terenului consta in aducerea suprafetei neregulate a terenului la o suprafata relativ plana, in vederea asigurarii conditiilor necesare realizarii constructiei. Nivelarea se realizeaza cu ajutorul cupei frontale a buldoexcavatorului.

5. Executia sapaturilor se realizeaza cu ajutorul cupei din spate a buldoexcavatorului pentru sapaturile mai putin adanci. Excavatorul poate fi folosit si la lucrarile de sapaturi care necesita o adancime mai mare de lucru cat si o cantitate mai mare de pamant ce trebuie dislocat. Pamantul rezultat va fi incarcat si evacuat de pe terenul viitoarei constructii. Cele doua utilaje pot lucra si impreuna la efectuare de sapaturi mai ample.

Asteptam intrebarile voastre in sectiunea de comments. Suprafata din poze are aproximati 3500 mp.

Buget: 4000Lei

Unelte: buldoexcavator

Durata: 3 zile